Bestuur

Ons Team

Werner Geens – Voorzitter

Amper 7 jaar was ik in 1981 toen ik voor de eerste keer mee mocht gaan kijken naar een opvoering van “De Wilgekatjes” waar mijn beide ouders al lid bij waren van bijna het prille begin. “De Caraïbische Zee” werd er gespeeld en ik was danig onder de indruk van de magie die uitgaat van het podium, de scene, een plaats waar alles mogelijk is. Mijn eigen lidkaart kreeg ik in 1990 op 16-jarige leeftijd en sindsdien heb ik mijn medewerking verleend aan niet minder dan 36 stukken. Bestuurslid werd ik in 2006 toen ik mijn vader opvolgde als secretaris en sinds februari 2018 ben ik de derde voorzitter in de bijna 50-jarige geschiedenis van onze toneelvereniging.

Machteld Broeckx – Ondervoorzitter

Ik werd lid in het jaar 1975, het jaar dat ik 16 werd. Vroeger mocht je pas lid worden bij De Wilgekatjes vanaf het jaar dat je 16 werd. Eén van mijn eerste rollen dat ik speelde was Odette in “De Mirakelmakers”. Een stuk dat in november 1979 op de planken werd gebracht. Sinds 2008 ben ik reeds bestuurslid. Eerst als raadgevend lid, ondertussen als ondervoorzitter.

Sofie van den Eynde – Secretaris

20 jaar geleden speelde ik mij eerste rolletje in 'Oscar' Als dochter van Guido Van den Eynde werd toneel spelen me met de paplepel ingegeven! Thuis stond ik altijd op de eerste rij om samen met ons vake zijn rol te oefenen. In de vakanties mocht ik dan ook mee naar de repetities en mocht ik de afwezigen vervangen. Zo kreeg ik ook de microbe te pakken! Toneel spelen is ontspanning voor mij, even weg uit de drukke wereld en liefst van al een totaal andere persoon op de planken neer zetten dan wie ik in feite ben! Als kersverse secretaris wil ik mee mijn schouders zetten onder het verdere bestaan van 'De Wilgekatjes' en hopelijk minstens evengoed doen dan onze voorgangers!!

Tom Leemans – Penningmeester

Begonnen bij de Wilgekatjes in november2007 als helper. Geen ambitie om zelf toneel te spelen maar was al vele jaren intens bezig met geluid en belichting. Hierdoor kwam na enige tijd al snel de vraag om de geluid en lichtploeg van onze vereniging te komen versterken. Samen met de ganse ploeg zorgen we nu elke productie met veel liefde en plezier dat onze acteurs en actrices in de juiste spotlights staan.

Ria van Roie – Artistiek leiding

Ik dank mijn toneelplezier aan het advies dat ik kreeg van mijn leerkracht ‘Expressie’ van de afdeling Menswetenschappen. “Jij moet lid worden van een toneelvereniging, daar zou jij veel plezier aan beleven”, zei ze. En zij had overschot van gelijk … In 1985 heb ik mij - na een cursus “Acteren voor beginners” - aangesloten bij De Wilgekatjes en dat heb ik mij nog geen moment beklaagd!

Sara Van den Boom – Raadgevend lid

In 2011 stond in november het stuk “De Schoonzusters” op het programma. De Wilgekatjes waren nog op zoek naar 1 vrouwelijke speelster. Ria (Van Roie) vroeg mij of ik geen zin had om mee te doen. Mijn antwoord was resoluut: “Nee, da’s niks voor mij!” Na lang wikken en wegen en onder zachte dwang van Ria, heb ik uiteindelijk toch toegestemd. En hier heb ik nog geen moment spijt van gehad.

Kenny Verelst – Raadgevend lid & PR

Mijn passie voor toneel is ontstaan bij de Wilgekatjes in 2007, ik zat toen in het 3e middelbaar en mijn mama zag toen in de krant een oproep staan voor jongeren die een toneelcursus wilde volgen bij De Wilgekatjes. Ik twijfelde geen moment. “Waarom niet?” dacht ik nog. Ik was dus ook meteen verkocht. Ik speelde voor het eerst mee in 2010, tijdens het 40 jarig jubileum van De Wilgekatjes, “Het Fun…erarium”. Ondertussen zijn we al heel wat stukken verder, heb ik al heel veel gelachen en plezier gehad, ben ik ondertussen raadgevend lid in het bestuur & hoop ik om nog lang deel te mogen zijn van deze zalige bende toneelliefhebbers en vrienden!